Revolto de cogomelos de primavera
Cociña con cogomelos (I)
Agora que chegou a primavera, coas súas choivas máis débiles e temperaturas máis suaves, a colleita de cogomelos entra nunha nova temporada repleta de diferentes especies que podemos desfrutar na mesa, tal e como nos gusta;).
Para hoxe unha receta sana, sinxela e que agradará a todos os vosos comensais:
Revolto de ovos con cogomelos de primavera, allos frescos e pataca acompañado de ensalada
Ingredientes (4 persoas):
- 500 gr. de cogomelos de primavera
- 8 ovos
- 1 pataca
- 1 leituga
- 1 cebola
- 12 allos frescos
- auga
- aceite de oliva virxen extra
- vinagre
- sal
- perexil
Elaboración da receta de Revolto de setas de primavera:
- Coce a pataca en unha pota con auga. Aos 30 minutos, retira, refresca e pélaia. Córtaa en dadiños e reserva.
- Limpia as follas de leituga baixo o grifo de auga fría. Seca, trocea e colócaias en un bol. Pica a cebola en xuliana fina y añádea. No momento de servir alíña con aceite, vinagre e sal.
- Corta os allos frescos en cilindros e saltéaos nunha sartén con aceite. Agrega os cogomelos, sazona e saltea brevemente.
- Bate os ovos con una pizca de sal e un pouco de perexil picado. Incorpora a pataca, os allos e as setas. Remove ben e verte a mezcla na sartén. Cualla o revolto ó teu gusto.
- Sirve o revolto de cogomelos de primavera e acompáñao coa ensalada.
Consello:
É importante non aliñar a ensalada ata o momento en que vaiamos a comer porque ao entrar en contacto o vinagre coa leituga, ésta recócese e perde frescura.