Revolto de cogomelos de primavera

Cociña con cogomelos (I)


 

Agora que chegou a primavera, coas súas choivas máis débiles e temperaturas máis suaves, a colleita de cogomelos entra nunha nova temporada repleta  de diferentes especies que podemos desfrutar na mesa, tal e como nos gusta;).

Para hoxe unha receta sana, sinxela e que agradará a todos os vosos comensais:

Revolto de ovos con cogomelos de primavera, allos frescos e pataca acompañado de ensalada

cociña con cogomelos

Ingredientes (4 persoas):

  • 500 gr. de cogomelos de primavera
  • 8 ovos
  • 1 pataca
  • 1 leituga
  • 1 cebola
  • 12 allos frescos
  • auga
  • aceite de oliva virxen extra
  • vinagre
  • sal
  • perexil

Elaboración da receta de Revolto de setas de primavera:

  • Coce a pataca en unha pota con auga. Aos 30 minutos, retira, refresca e pélaia. Córtaa en dadiños e reserva.

Revuelto de setas de primavera - Paso 1

  • Limpia as follas de leituga baixo o grifo de auga fría. Seca, trocea e colócaias en un bol. Pica a cebola en xuliana fina y añádea. No momento de servir alíña con aceite, vinagre e sal.
  • Corta os allos frescos en cilindros e saltéaos nunha sartén con aceite. Agrega os cogomelos, sazona e saltea brevemente.
  • Bate os ovos con una pizca de sal e un pouco de perexil picado. Incorpora a pataca, os allos e as setas. Remove ben e verte a mezcla na sartén. Cualla o revolto ó teu gusto. cociña con cogomelos
  • Sirve o revolto de cogomelos de primavera e acompáñao coa ensalada.

 

Consello:

É importante non aliñar a ensalada ata o momento en que vaiamos a comer porque ao entrar en contacto o vinagre coa leituga, ésta recócese e perde frescura.